Sumber daripada: http://arnamee.blogspot.com/2012/07/popularkan-blog-tips-seo-cara-letak.html#ixzz2SAKzdRqy

Tuesday, 4 June 2013

Cara beli tiket wayang online

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
hello!

Hari ni, nak buat sedikit tutorial pasal beli tiket wayang secara online. Memang sangat bagus beli tiket wayang online jika nak dibandingkan dengan beli secara terus. Kebaikannya ialah

  1. Tak perlu beratur panjang 
  2. Jimat masa
  3. Terus je pergi reservation counter
  4. Atau print terus Selfprint tiket di rumah
  5. Terus masuk pawagam

Jadi kat bawah ni saya sertakan video cara nak beli tiket secara online di Golden Screen Cinema. Btw, charge booking fees dikenakan RM0.50 setiap seorang. Itu sahaja. Selamat menonton. Hehe. 








Cara untuk membuat pembelian.

1. Pastikan register dan log in
2. Gerakkan mouse ke ticketing dan showtime, tekan epayment.
3. Pilih cinema ataupun filem yang ingin ditonton.
4. Pilih kerusi yang anda inginkan.
5. Tekan next, jumlah wang ditunjukkan. Tekan agree dan purchase.
6. Pilih cara bayaran, kan di linkkan ke bank yang anda mahukan.
7. Selepas purchase akan keluar tiket selfprint.
8. Tekan print tiket dan bawa ke panggung wayang. Terus masuk ke pawagam.
9. Ataupun, beratur di kaunter resevartion dan berikan confirmation ID. Mereka printkan tiket.
10. Selamat menonton!





No comments:

history